Turløype kjørt opp med løypemaskinen (26.01.12).

Traseen mellom Skianlegget og Eisdvoll grense ble utbedret i høst og endelig er det tilstrekkelig med snø til å kjøre traseen med løypemaskinen. I går kveld ble det kjørt opp spor fra Skianlegget via Vika til Jøndalsvangen og videre til Fiskeløysa og Utsjøen.

For første gang i historien er det nå prøvekjørt med stor tråkkemaskin fra Nes skianlegg ut i turløypene til Jøndalsvangen, Fiskeløysa og Utsjøen. Nok en milepæl er nådd.

Turen startet onsdag kveld 25.januar 2012 kl. 17:00 og returnert til basen i Nes skianlegg ca. 4 timer senere. Med erfaren maskinfører Tor Arne Eggum bak spakene gikk turen helt smertefritt. For en av nestorene i Nes skianlegg Rune Åaslund og undertegnede som gikk på ski bak maskin som hjelpe mannskaper, var en det en stor drøm som gikk i oppfyllelse. Nok en milepæl er nådd for Nes skianlegg og turfolket i Nes har fått et bedre tilbud.

Vi som gikk på ski denne kvelden snakket ikke om noe annet enn så fine forhold dette ble med masse ord som ikke kan angis her, men i positiv mening. Vi gikk i en drøm som var virkelig. Dette var moro. Dette passer perfekt til Fenstad skiklubbs landsrenn Fenstadrunden som går av staben 4. februar i samme trasene. Slik kvalitet på løypene har vi aldri hatt.

Etter at Fenstad Vel, Raumnes og Rønningen Maskin utbredte trasene i høst, ca. 3 km fra skianlegget til bilvegene i nord, lå nå forholden til rette for prøvekjøring. Nå kan vi se hvor det trengs litt mer utbredinger som kan taes på sikt.

Bilde til venstre viser blide ansikter ved vedning Utsjøen. Tor Arne Eggum i maskinen og Rune Åslund. Gapahuken ved Utsjøen synes så vidt i bakgrunnen. Onsdag 25 januar 2012 kl 19:35. Foto Tor S.
Bilde til høyre viser maskin ankommer tilbake i skianlegget kl. 20:40. Rune Åslund skimtes så vidt, følger spent med. Foto. Tor S